Ga naar de inhoud

TECHNIEKERS ZONDER GRENZEN

Het doel van TzG is om onze techniekers en hun technische knowhow in te zetten voor humanitaire en duurzame hulp van niet commerciële projecten of organisaties in ontwikkelingslanden met maximale betrokkenheid van de lokale bevolking.

Sinds eind 2018 nemen Jan Ceulemans en Tia Hellebaut het peter- en meterschap van de Foundation TzG op zich. Zij doen dat vooral om de verdiensten van de vele vrijwilligers en de projecten in de verf te zetten. Alex en Monique vroegen Jan en Tia om het peter- en meterschap op zich te nemen omdat zij dit niet doen om zelf in de belangstelling te staan maar omdat zij beiden mensen zijn met een sterke innerlijke bewogenheid.

Onze dank is groot!

Pilot project 2019 West Africa, Gambia

Ons eerste ontwikkelingsproject was in het schooltje “The Swallow”, een Belgische NGO waar zo’n 200 kansarme kinderen gratis lager onderwijs, medische zorg en een maaltijd krijgen. We hebben de school van groene- en continue stroom voorzien.

Dit soort van projecten kunnen we realiseren dankzij de ondersteuning van onze eigen techniekers en hun engagement om in hun vrije tijd deel uit te maken van deze missies. Daarnaast is een gecoördineerde inzameling van fondsen uiteraard ook essentieel.

Crew pilootproject 2019 – GAMBIA

Stijn Coeck
Aaron Blomtrock
Peter Hillaert
Olivier Carlier
Timo Smet
Bart Houben
Robin Randomski
Kris Maes
Benny Vanaeken
Sven Vanuytsel
Harry Putman
Patrick Feys
Stefan Lemmens
Riella Rens

Tweede ontwikkelingsproject 2020 West Africa, Gambia

Dit project situeert zich in de school Bakoteh, de grootste overheidsschool van Gambia. De insteek hier is onze technische expertise delen. Allereerst gaven enkele techniekers theorieles aan Gambiaanse elektriciens in opleiding. Daarna vervingen ze samen de (verouderde en gevaarlijke) elektrische infrastructuur van de school. Een 70-tal leslokalen werden in orde gemaakt zodat de kinderen er in betere en veiligere omstandigheden onderwijs kunnen volgen.

Het doel is om zoveel mogelijk samen te werken met lokale economische partners

We werkten samen met een team van zeven Gambiaanse solar technicians. Het ging om een uitwisseling van kennis: de Geysen techniekers gaven een workshop rond ‘Veiligheid & Elektriciteit’ en samen stelden ze een safety manual op. De installatie gebeurde gezamenlijk.

BIJDRAGEN AAN ONZE PROJECTEN?

Wil je Techniekers Zonder Grenzen financieel steunen?
Storten kan op het rekeningnummer BE46 0018 4788 2736
FISCAAL ATTEST VANAF EEN BIJDRAGE VAN 40€

Verkoop CHAMPAGNE – BRUT van het huis CHAMPAGNE-BREST

  • 75 CL – 30€
  • MAGNUM – 70€

Word ook jij Technieker Zonder Grenzen?

Wil jij een avontuur beleven en je technische skills inzetten? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

This site is registered on wpml.org as a development site.