Teruggeven aan de maatschappij

Voor ons betekent duurzaamheid ook technische hulp bieden waar het echt nodig is. Hiervoor hebben we “Geysen Techniekers Zonder Grenzen” opgericht, een private stichting met als doel om in derdewereldlanden technische ondersteuning te bieden. In samenwerking met niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) engageren we ons hiervoor.

Mensen enthousiasmeren voor techniek

In ons eerste ontwikkelingsproject legden we zonnepanelen voor The Swallow, een school in Gambia. Dit soort van projecten kunnen we realiseren dankzij de ondersteuning van onze eigen techniekers en hun engagement om in hun vrije tijd deel uit te maken van deze missies. Daarnaast is een gecoördineerde inzameling van fondsen uiteraard ook essentieel. Ondertussen kijken we verder naar volgende opportuniteiten om onze technische expertise optimaal in te zetten.

Tweede ontwikkelingsproject in Gambia

Een tweede ontwikkelingsproject is een feit. Dit iets kleinschaligere project vindt plaats in dezelfde periode als The Swallow maar situeert zich in de school Bakoteh, de grootste overheidsschool van Gambia. De insteek hier is onze technische expertise delen met de lokale bevolking. Allereerst geven enkele techniekers theorieles aan Gambiaanse elektriciens in opleiding. Daarna zullen ze samen met hen de (verouderde en gevaarlijke) elektrische infrastructuur van de school vervangen. Een 40-tal leslokalen worden in orde gemaakt zodat men de kinderen er in betere en veiligere omstandigheden onderwijzen kan.

Met onze Techniekers Zonder Grenzen willen we op een duurzame manier iets teruggeven aan de maatschappij en onze technische kennis inzetten in ontwikkelingsgebieden waar de nood het hoogst/grootst is.

Britt Gogol, Coördinator Techniekers Zonder Grenzen

Blijf jij graag op de hoogte over de avonturen van onze Techniekers zonder Grenzen? Hou onze blog in de gaten.
Lees hier het allereerste dagboek uit Gambia.

Of volg het project op de voet en like onze Facebook-pagina.

Bijdragen aan dit project?

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan dit soort projecten, of heb jij een idee voor een mogelijke samenwerkingen rond dit project? Neem dan gerust contact met ons op via de website. Of wil je onze Techniekers Zonder Grenzen financieel steunen?

Dat kan op het rekeningnummer BE46 0018 4788 2736.

HEEFT U EEN TECHNISCHE 
UITDAGING VOOR ONS?

WERKEN BIJ GEYSEN, 
IETS VOOR JOU?

Snelwegstraat 1A, B-2260 Westerlo info@geysen.be 014 564 270