Jef Rymen nieuwe CEO bij Geysen Group

WESTERLO – Geysen Group, best bekend door de industriële onderhoudstak, krijgt Jef Rymen als nieuwe CEO. Daarmee haalt het van oorsprong Kempens familiebedrijf een ervaren topman aan boord om het bedrijf naar een nieuwe groeifase te begeleiden.

Geysen Group is een familiebedrijf dat specialiseert in industrieel onderhoud in productiebedrijven en industrie. Daarnaast bezit het bedrijf veel expertise in project business, vooral van zware installaties. Het heeft een 180-tal ingenieurs en techniekers (voornamelijk mecaniciens, elektromecaniciens, elektriciens en storingstechniekers) in dienst, die korte- en langetermijnopdrachten uitvoeren. Het bedrijf is ook sterk in projecten, vooral in de zware industrie. Vanuit 5 locaties in België met hoofdzetel in Westerlo kiest het bewust voor een strategie om lokaal talent in te zetten.

Een keuze voor ervaring

Jef Rymen leidde tot voor kort de Business industrie van Imtech. Voordien was hij actief als COO bij de Egemin Group (Nu Agidens en Dematic), een internationale speler in industriële automatisering, en als CEO bij de Human Capital Group. Zijn 30 jarige ervaring in automatisering, techniek, gezonde profit en people management gecombineerd met zijn positieve drive moeten de ingrediënten zijn om de Geysen Group de komende jaren een extra boost te geven.

De keuze voor Geysen was voor Jef niet moeilijk. “Ik zocht een uitdaging in een bedrijf dat een echte familiale cultuur heeft en passie voor techniek, duurzaamheid en innovatie uitstraalt. Er was direct een klik, zowel met de familiale aandeelhouders en de bestuurders, als met het hele team van gedreven techniekers en bedienden. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om de groei van het bedrijf te versterken. Zo wat alles wat ik de afgelopen 30 jaar heb gedaan, zal in mijn nieuwe taak op de een of andere manier relevant zijn,” vertelt Jef.

In crisistijd investeren

In volle coronatijd duwt het bedrijf op het gaspedaal en versnelt het de uitbreiding van de Geysen Academy in Westerlo. In de Geysen Academy kunnen eigen technici, maar ook technici van klanten en ook scholieren praktische opleidingen en persoonlijke leertrajecten volgen in een mini-fabriek. Geysen verdubbelde de capaciteit en gaat ook mobiel. Het bedrijf kocht een grote truck aan met in de uitschuifbare oplegger een tweede mini-fabriek en leeromgeving. Deze “Academy on Wheels” kan naar de klanten toe komen. “Zowel onze eigen Academy, maar zeker ook de Academy truck zijn fantastische initiatieven waar elke technicus en onderhoudsverantwoordelijke van moet watertanden” zegt Jef Rymen.

Snelwegstraat 1A, B-2260 Westerlo info@geysen.be 014 564 270